Activitats

El vell de la barretina blanca

Sessió de contes, en commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Amades

El dijous 8 d’octubre, a la Biblioteca de Catalunya vam gaudir d’una filigrana de sessió: contes recollits per Joan Amades i narrats per sis socis d’ANIN.

Tot s’esqueia per a una gran vetllada: l’entorn, l’espera al pati un capvespre càlid, l’escala gòtica i la immensitat de la sala de Llevant, les parets de pedra i tota la resta de fusta, llevat de les vitrines d’algunes prestatgeries. I a cada cadira, un punt de llibre a mode de programa. Repassem-lo.

La Noemí Caballé va glosar la semblança de Joan Amades. Tot seguit l’Albert Estengre, amb la màquina d’escriure sota el braç, simulant la tasca del folklorista, va arrencar amb «El vell de la barretina blanca». I abans de seure va preguntar:

–Qui sap una altra rondalla?

I la Mon Mas va respondre que ella i ens va començar a bressolar amb «En Joan Vint-i-un», però per desmemoriada ens va deixar a mitges… Llavors ens van anar acomboiant: el Carles Alcoy amb «Amor de mare» i «El cor de la mare», la Patricia McGill amb «La gerra de la ventura», l’Ignasi Potrony amb «Malika la Resplendent» i el Yoshi Hioki amb «Altra de les coves d’en Riubanys». I entre mig, la Mon, va completar resta de porcions fins completar el «vint-i-un! vint-i-un! vint-i-un!»

Gràcies «equip Amades» us va quedar una sessió rodona. I tenim constància que els que van venir, els va agradar i molt!!!