Activitats

125 anys JOAN AMADES

Aquest proper mes de Juliol s’escauen els 125 anys del naixement de Joan Amades i Gelats (Barcelona 1890-1959), el folklorista més prolífic, tant per materials recercats, continguts i obra escrita que ha tingut mai el nostre país.

L’Associació Cultural Joan Amades vol impulsar, al llarg de tot aquest 2015, la celebració de l’efemèride amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra de l’estudiós i reivindicar-lo, també, com una de les figures cabdals del panorama cultural català.

Joan Amades ha estat una figura destacada en la cultura catalana i el seu treball ha estat essencial per tots els àmbits de la cultura popular, per això creiem que la iniciativa de l’homenatge és patrimoni de totes les associacions que ens dediquem a la cultura popular.

És per això, que per assolir aquest objectiu proposem l’adhesió a aquesta iniciativa de col·lectius, entitats, federacions, organitzacions, mitjans de comunicació i persones totes elles sensibles a la proposta i a la figura de Joan Amades. Aquesta implicació pot materialitzar-se de moltes maneres com per exemple organitzant actes commemoratius a les vostres poblacions, afegint-vos a la iniciativa amb propostes que ja realitzeu en les programacions culturals, donant a conèixer el personatge i la seva obra ingent, fins i tot dedicant-li activitats que ja feu habitualment.

Amb aquesta intenció i amb la idea d’unificar visualment totes les activitats que s’organitzin al voltant d’aquesta celebració, s’ha creat un logo que és a disposició de totes les entitats i organitzacions a www.joanamades.cat i que també us adjuntem en aquest correu. En el cas de que fessiu us d’aquesta marca a les xarxes i a les vostres pàgines cal que feu l’enllaç a la pàgina www.joanamades.cat/125 anys.

També informar-vos que l’Associació Cultural Joan Amades veurà de manera positiva la personalització d’aquest logotip per part dels col·lectius i àmbits de la cultura popular i tradicional. Per exemple associant la imatge del 125 aniversari a la imatge de la federació o entitat corresponent.

L’Associació Cultural Joan Amades agrairà rebre una notificació a través del correu electrònic a l’adreça 125@joanamades.cat per tal de tenir-ne constància, poder confeccionar un calendari públic d’activitats i iniciatives i poder difondre les ini­cia­tives organitzades en els mitjans que té al seu abast.