Esdeveniments Revista n

Festival Bla Bla

El Bla Bla torna a Vallfogona de Riucorb amb contes per grans i petits.
Els dies 19 i 20 de juliol el poble de Vallfogona de Riucorb celebra la cinquena edició del festival de narrativa oral Bla Bla.
Enguany el Bla Bla celebra la seva cinquena edició mantenint l’essència del festival i  apostant per una programació variada on grans i petits puguin gaudir del bonic art de la narrativa oral. Com cada any, tots els espectacles del festival són de franc i es duran a terme pels carrers i places de Vallfogona de Riucorb.

El festival arranca el divendres, 19 de juliol, a les onze de la nit, a càrrec de Carles Belda i Jaume Arnella. Els dos romancers envairan la terrasseta de l’Hostal del Rector de Vallfogona de romanços, cançons de taverna i poemes musicats. Aquesta primera nit de Bla Bla acabarà amb l’espai Micro Obert, on tothom qui ho vulgui podrà explicar el seu conte, mostrar el seu talent i participar en un concurs.

El dissabte, 20 de juliol, començarà amb un espectacle a les dotze del migdia a la plaça del Bar, on la contista mOn Mas ens deleitarà amb contes per amants dels pirates, els taurons amb mal de queixal i els pops amb singlot. A les sis de la tarda començarà la ja tradicional Cercavila de Conte, en què tots els assistents podran gaudir dels contes i rondalles que narraran Joan de Boher i mOn Mas. La cercavila, que recorrerà els racons més bonics de la vila, serà amenitzada per les cançons de la xaranga De Festa. A més a més, els nens i nenes que vinguin disfressats del seu personatge de conte preferit tindran una sorpresa. Aquest dissabte de Bla Bla arribarà al seu punt final a les onze de la nit amb l’espectacle “Veritat o mentida” del narrador oral Albert Estengre. Espectacle en que els adults ho descobriran tot sobre el món dels contes. Seguidament el festival es clourà amb l’entrega dels premis del III Concurs de Microcontes Bla Bla, que aquesta edició ha comptat com a jurat amb el periodista Toni Puntí, el traductor Albert Nolla i l’escriptor Joan Pinyol.

A banda de la programació, es podrà participar al concurs  Endevina, endevinalla, en què el més hàbil entrarà en el sorteig de llibres i activitats de lleure. També en format concurs, però a través de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/BlaBla.festivaldecontes) i fins al dia 30 de juny es pot participar al III  Concurs de Microcontes del Bla Bla.

Aquest festival, organitzat per un grup de vallfogonines, compta amb el suport de l’Obra Social La Caixa, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Vallfogona, el Museu de la Vida Rural, l’Hostal del Rector i el Celler Comalats. L’objectiu que es persegueix és que els nens tornin a omplir els carrers del poble i grans i petits ens deixem endur, almenys durant dos dies, per la màgia de la veu i la imaginació.