Ressenyes Revista n

nous enregistraments, noves intencions

nous enregistraments, noves intencions

Ja fa molts anys que podem trobar en el mercat enregistraments de contes. Fins ara, aquest material anava dirigit a un públic infantil i era dut a terme per professionals de la veu. Eren, i són, enregistraments que proporcionen una via d’accés diferent al text escrit dels contes de tradició popular. Darrere d’aquests enregistraments hi ha, bàsicament, un conte i una veu. Ara, però, ha aparegut una nova intenció: el desig de difondre el fet narratiu. De voler atrapar el moment màgic que és la narració oral, aquest moment irrepetible que es dóna gràcies al conte, a qui l’explica i a qui l’escolta. I aquesta vegada tenint present que els qui ja no som petits també necessitem i volem regalar-nos les orelles. Apareix el matís: la veu que ens parla és la d’algú que després d’haver fet seus els contes, els retorna amb el seu sentiment i les seves pròpies paraules. I aquí tenim el repte: preservar i traslladar l’emoció que comporta la proximitat i el contacte entre qui explica i qui escolta .

Us suggerim aquests treballs:

De todo corazón/ Corazones Zurcidos/Cuentos y canciones (CD)

Recuerdos remendados/Diego Parra/Cuentos (CD)/

Sol de contes/Elisabeth Ulibarri/Contes (CD)/

Aquest material no té distribució comercial, ja que ha estat produït pels propis narradors.

Revista N. Núm.1. Primera etapa. Any 2000. pp. 10