Activitats

Manifest del dia Internacional de la Narració Oral

Hi havia una vegada la Narració Oral…

Des de l’inici de la nostra civilització s’han explicat històries.

Per què? Perquè al cap i a la fi, les vides humanes necessiten i mereixen ser explicades ; perquè tenim la necessitat d’escoltar-les i escoltar ens humanitza.

Els contes ens han estat, són i seran útils per respondre preguntes sobre fets inexplicables, per conèixer-nos, per construir-nos i construir el món on vivim,  per ordenar l’espai i el temps, per fer volar la imaginació, per entretenir i, per un llarg etcètera. A través de les rondalles, s’ha anat forjant  la saviesa popular de cada territori.

Un art, el de la narració oral, que al llarg dels anys ha romàs al nostra costat mentre el món evolucionava vertiginosament; potser sembla que en una època on els mitjans audiovisuals i l’electrònica acaparen la nostra atenció ja no ens calen llegendes i rondalles, però és ben al contrari, es necessiten més que mai per no perdre el nord i poder crear les pròpies imatges internes.

El narrador/a d’històries, contant el saber del poble una i altra vegada, ens fa recordar qui som i d’on venim. El bon/a narrador/a  estima les històries, entrega i rep energia a través de les paraules. En cada un “Hi havia una vegada…” comença una nova aventura.

Avui, dia 20 de març, dia Internacional de la Narració Oral, us felicitem i ens felicitem i per això  escampem arreu del món milers d’històries.

20 de març de 2013.

Dia Internacional de la Narració Oral.

Fes un comentari