Activitats

Fira Màgica

X Fira Màgica de Santa Susanna

19, 20 i 21 de juny de 2009

Durant tres dies s’ha dut a terme aquest projecte que es va anunciar el mes d’abril.
Una trobada el 9 de maig, al local de La Mona de Seda, va servir per escoltar una xerrada formativa de José Manuel de Prada Samper sobre el contes tradicionals, i per donar més pistes i visions sobre el projecte.

Durant tot el temps de preparació ha estat actiu el blog terradecontes.blogspot,com per a que tothom pogués anar seguint el procés, i l’adreça email terradecontes(at)gmail.com per a consultes i aclariments.

Trets específics més importants (i diferencials) del projecte:

narració de proximitat
equip com a suport de la narració individual
narració de contes de tradició o màgics

Cada narrador participant ha estat adscrit a un equip de narració, generalment format per tres narradors.
Aquest equip de narradors ha passejat per la Fira durant les quatre hores que ha estat oberta cada dia, de 18 a 22 h.; descansant tantes vegades i tant temps com li ha semblat.

El modus operandi ha funcionat més o menys així: un dels narradors ha ofert la narració d’un conte a un visitant de la Fira (o a una família o a un grupet d’amics); si el visitant ha estat d’acord s’ha buscat un lloc adient, lluny de sorolls i de possibles interrupcions i, drets o asseguts (o estirats) se li ha narrat el o els contes.
Mentrestant, cada un dels seus companys d’equip ha estat escoltant, o ha buscat un altre oient per a ell i li ha narrat el o els contes en un lloc proper al del primer narrador.
Quan tots tres narradors han acabat de narrar als seus oients corresponents, han continuat el seu passeig fins a trobar uns nous oients, i així succesivament. Fins que s’han cansat i han decidit fer una pausa, per després tornar-hi.
Aquesta ha estat la proposta anomenada: recolectors – caçadors, a la que tot narrador inscrit ha participat.

Per a la proposta enigma, calia inscriure’s prèviament per participar-hi. A l’inici de cada tarda de la Fira, abans de començar el passeig dels narradors s’ha adjudicat el temps concret corresponent a cada narrador que ha decidit participar en aquesta modalitat de narració, d’acord amb la quantitat de narradors que hi han hagut. Aquesta proposta ha consistit en contar un conte a una sola persona, dins una carpa anomenada “Oracle dels contes”.

Per a la proposta contes a la fosca, tots els narradors que han estat actius cap a última hora de la Fira, entre les 22:30 i les 24:00, s’han unit en nous equips de tres o quatre narradors, s’han ubicat en un lloc concret (cada equip en un lloc diferent) i han format un cercle de narració de contes inquietants amb el públic que ha volgut parar-se a escoltar-los.

Els narradors, durant el passeig per la Fira han anat identificats amb una petita alegoria de la Torre de Babel suportada per un cargol, en feltre i roba, realitzada per la narradora Susagna Navó.

Per a veure el reportatge fotogràfic de José Manuel: http://picasaweb.google.es/terradecontes/Picasa?feat=email#

I algun altre reportatge: http://picasaweb.google.com/terradecontes/TorreDeBabel?authkey=Gv1sRgCKGelYTCndi5fA&feat=email#

Han dissenyat i coordinat el projecte:
Helena Cuesta, Ignasi Potrony i Susana Tornero.

Han participat en el projecte 31 narradores i narradors:
Albert Estengre, Albert Marqués, Aurora Rincón, Carles Alcoy, Elisabet Sagués, Federico Albiero, Glòria Piñol, Helena Cuesta, Ignasi Potrony, Inma Ruíz Ibáñez, Jaume Viladric, Jordi Vila, José Luis García, José Manuel de Prada Samper, Josep Lluís Gallardo, Julio Manau, Margarita Borràs, Maria Grazia Celso, Marisol Cumare, Kima Clown, Martha Escudero, Mon Mas, Monika Klose, Ramona Clemente Calero, Martina contacontes, Sherezade Bardají, Silvia Fortuño, Susagna Navó, Susana Tornero, Teresa Saladich, Xavier Gàllego.

Fes un comentari