Activitats

Narració als centres penitenciaris

Al centre de Quatre Camins. Coordinació: Jaume Viladric.

Amb motiu de Sant Jorid, el 21, 22 i 25 d’abril un grup d’ANINers (l’Ós Mandrós, Teresa Trillas, Teresa Saladich, Maria José Pedragosa, Monika Klose, Guadalupe, Helena Cuesta, Daniela Magnone, Neus Juvillà, Glòria Arquillo i en Jaume Viladric) vam fer volar coloms entre els barrots de la presó de 4 Camins.

Al centre de Wad-Ras. Coordinació: Margarita Borràs, Catherine Favret i Mar Ortega.

Durant aquest període de temps, el Grup de les Guais, ha seguit amb les sessions mensuals al CP de Wad-Ras, amb la mateixa bona acollida per part de les recluses, de sempre. Han format part d’aquest grup Margarita Borràs, Catherine Favret, Mar Ortega, Lola Barceló, Teresa Cubi, Helena Cuesta i Carme Gonzàlez.

A més a més, el grup ha comptat enguany amb l’actuació especial del Grup “Vivo del Cuento”, per dues vegades en un any. També vam comptar amb la presència de la Consellera de Justícia Montserrat Tura, què, en ser convidada amb motiu del Dia de la Dona, va respondre amb molt bona disposició, fins i tot amb la intenció d’explicar ella un conte, juntament amb nosaltres.

Durant el mes de Juliol passat, per primera vegada, es va fer un Taller de Narració Oral, en el qual la Catherine Favret i La Mar Ortega, van posar tot els seus coneixements al servei de les recluses, i elles, les recluses, es van abocar amb tanta intensitat, que van treure el millor de si mateixes.

Al centre Brians/Dones. Coordinació: Margarita Borràs, Catherine Favret i Mar Ortega.

També, durant el mes de Juliol i per primera vegada, el Grup de les Guais va organitzar una setmana de contes al CP-Brians/Dones. Aquí vam comptar amb la col·laboració d’un magnífic grup d’ANINeros/as voluntaris, que amb moltes ganes, il·lusió i, de vegades, sacrificis personals, van fer possible aquest projecte.

Ells i elles van ser: Ignasi Potrony, Albert Marquès, Mercè Rubí, Neus Juvillà, Teresa Saladich, Alicia Molina, Guadalupe Blesa, Helena Cuesta, Silvia Fortunyo, Jaume Viladric, José Manuel de Prada i la inesperada i agraïda presència de Lola Barceló. I per descomptat, les Guais de sempre: Margarita Borràs, Catherine Favret, Mar Ortega.