Activitats

Santa Eulàlia 2007

Per Santa Eulàlia
volta la pomera;
si veus una poma ací
i una poma allà,
torna-te’n a casa,
que any de pomes serà.

Abans de canviar d’any fem una crida a tots aquells narradors que
vulgueu participar a les Festes de Sta. Eulàlia de Barcelona tot
narrant històries.

Serà el cap de setmana del 10 i 11 de febrer. La nostra participació
serà mitjançant dos actes:

“La Laia ens conta”

Serà una narració curta (10 minuts) a l’inici d’activitats musicals de la festa en diferents espais del barri de la Ribera (Museu Tèxtil, Museu Picasso, Galeria Maeght, Sta. Maria del Pi…). Les narracions tindran a veure amb el lloc on es farà l’activitat i amb les històries que han respirat aquests espais. Amb les nostres paraules farem partícips als assistents de les arrels de la festa. Després de les nostres paraules, la música omplirà les seves orelles.

El primer any que vam participar en aquestes festes es va fer un treball de recerca d’històries i llegendes dels carrers del nucli antic de Barcelona. Tot aquest recull i el que puguem ampliar aquest any ens servirà per narrar històries de llocs tan inspiradors com Sta. Maria del Pi, per exemple.

Itinerari de contes de la Laia

Serà un passeig de narració continuada pels indrets més emblemàtics adscrits a la llegenda de Santa Eulàlia o amb empremtes romanes o medievals. La sortida serà al Pati Llimona i s’aniran passant per carrers i places com la baixada de St. Miquel, el carrer Banys Nous, l’Arc de Sta. Eulàlia, la placeta del Pi… tot acabant la Baixada de Sta. Eulàlia.
El repertori de contes haurà de ser per a tots els públics (nens i adults que ens trobaran narrant pels carrers). Caldrà narrar contes que tinguin a veure amb la figura de la Laia, amb l’època que va viure i amb els carrers per on va passar. Per tant els narradors que vulgueu treballar aquesta proposta fareu una bona feina de recerca i d’imaginació, i podreu comptar amb totes les històries que hem recopilat en les edicions passades i que aquest any continuaran creixent.
L’itinerari de contes de la Laia serà el diumenge d’11 a 14h.

Si esteu interessats en participar en aquesta de la narració tan integrada als carrers de la Barcelona antiga envieu un correu electrònic a info(at)anincat.org abans del 10 de gener del 2007 on hi fareu constar:

  • “Els contes de la Laia 2007” com a assumpte.
  • Nom
  • Telèfon i adreça electrònica
  • Disponibilitat pels dies 10 i 11

Com l’any passat, hi haurà una petita contraprestació econòmica que
dependrà del nombre de participants.

Per Santa Eulàlia
volta Barcelona;
si veus un conte ací
i una història allà,
torna-te’n a la festa,
que any de contes serà.