Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Històries de la Història de Catalunya, de SALVÀ, Francesc

Històries de la Història de Catalunya

SALVÀ, Francesc

Barcelona: Miquel A. Salvatella, S.A.

A partir de 9 anys

En Quer, un noi de catorze anys, és el protagonista a través del qual, viatjant en el temps, coneixem fets del passat històric de Catalunya, reis i governants i, sobretot, com vivia la gent, el seu treball, les seves inquietuds, les il·lusions i desesperances. El propòsit del llibre no és la Història pròpiament dita, sinó conèixer qui som i què som, i poder definir el futur que volem. Amb aquestes breus històries l’autor vol desvetllar la curiositat dels joves lectors. Les històries es descapdellen partint de l’any 4830 a.C. i arriben fins a l’època moderna. Cada història està il.lustrada en colors (obra del mateix autor) oferint una escena quotidiana. Uns mapes i un llistat de noms ajuden a situar el lector en els indrets esmentats. El text és simple i concís.

M. Solanas

Revista N. Núm. 6. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 23