Esdeveniments Revista n

Per la Mercè, Contes al Palau Robert, per Enric Miró

Per la Mercè, Contes al Palau Robert

per Enric Miró

Pel que fa als aspectes quantitatius, va ser una satisfacció comprovar la resposta del públic, ja que varen ser més de mil persones les que van gaudir de les 3 i mitja hores de contes.

Crec que la conjunció entre la qualitat dels narradors de l’ANIN, la difusió de l’acte des del programa de les Festes de la Mercè i des del Museu Etnològic, i la idoneïtat dels espais que acollien l’acte, els jardins del Palau Robert, varen fer que la proposta fos un èxit. La col·laboració entre les tres entitats va donar, un cop més, molts bons resultats.

Tal com deia el programa de mà de l’acte, els contes van ser una bona ocasió de passar-ho bé, tant per als petits i els seus parents que omplien l’espai en les primeres hores, com per als adults que en gaudiren fins a l’hora d’acabar, passats quarts de deu del vespre. Al mateix temps va ser una forma quotidiana –i cada cop més normalitzada- de comunicació i coneixement d’algunes de les cultures que convivim a Barcelona: des de Galícia fins el Japó, passant per Amèrica llatina, de Catalunya i de la cultura gitana, que és a Barcelona des de 1425.

Una bona mostra del treball cultural que es du a terme des del patrimoni de la narració oral, important i vigent per a les societats actuals.

Enric Miró

Revista N. Núm. 5. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2002, pp. 12.