Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

El cuento de auggie wrem, Paul AUSTER

El cuento de auggie wrem

Paul AUSTER

Il·lustracions de Isol

Editorial Lumen

Segons s’explica al darrera del llibre, aquest conte va ser l’incentiu per a que el director de cinema Wayne Wang connectés amb Auster per a proposar-li el guió d’una pel·lícula, de l’experiència va néixer “SMOKE” que acaba amb la narració al cinema d’aquest conte.

L’escriptor Paul Auster compra els seus cigars holandesos en un estanc de Brooklym, el seu propietari te aficions literàries i utilitza el sobrenom d’Auggie Wrem. Aquest te una curiosa aficiò el de fer fotografies del mateix angle del seu carrer, en diferents dies i en diferents estacions, sempre a la mateixa hora del dia, any rera any. El Nadal del 1990 el THE NEW YORK TIMES va encarregar a Auster un conte de Nadal, es l’Auggie Wrem qui li explica una vivença pròpia, plena de tendresa, que Auster aprofita pel seu encàrrec.

El conjunt del llibre es d’una gran riquesa plàstica i literària, a la narració d’Auster si afegeixen unes precioses il·lustracions d’Isol, argentina, prestigiada internacionalment pels seus treballs en el còmic, la pintura i la poesia. Un bon llibre per a regalar i regalar-se els lectors.

P. D.

Revista N. Núm. 7. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 18