Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Contologia. Antologia de les tècniques del conte literari, de PLANELLES, Albert; VERNET, Francesc.

Contologia. Antologia de les tècniques del conte literari

PLANELLES, Albert; VERNET, Francesc.

Barcelona: La Magrana, 2002 (L’esparver, 169)

La introducció ens explica que el propòsit d’aquesta antologia de contes d’autors catalans contemporanis, és fer una valoració objectiva d’anàlisi tècnica dels textos enclosos, deixant de banda altres classificacions habituals en obres similars.

S’han constituït quatre apartats: punts de vista narratius, procediments, extensió narrativa i exercicis pràctics. Cada apartat conté en principi unes pautes de treball i tot seguit els contes que cobreixen els diversos aspectes que tracta. Vint-i-quatre exercicis al final obliguen, o recomanen, un treball sobre els contes enclosos, pensant, comentant, raonant, comparant, transformant, completant, posant exemples…

Per a la majoria de nosaltres serà possiblement una relectura agradable d’històries curtes ja conegudes i els exercicis finals un joc de tècnica literària força entretingut i útil, acompanyant en certa manera el treball de selecció prèvia que fa el narrador oral.

Montserrat Solanas

Revista N. Núm. 6. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 23