Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Como una novela, de PENNAC, Daniel

Como una novela

PENNAC, Daniel

Anagrama (col. Argumentos) Barcelona, 1993

He comentat el plaer que m’havia produït la lectura d’aquest llibre a diferents narradores i narradors i la majoria no el coneixia, però, qui l’havia llegit, no deixava de cantar-ne les excel·lències. Aprofito la revista, doncs, per recomanar-lo apassionadament.

Es tracta d’un assaig sobre les causes de l’abandó o el no inici del plaer de llegir en aquelles persones que podrien gaudir fent-ho: futurs lletraferits, lectors a estones o devoradors compulsius de lletres.

L’autor, en un to d’humor constant, va desgranant escenes de la vida quotidiana en les que remarca els punts clau per mostrar una geografia dels motius reals que desencisen la lectura. I no es queda aquí, sinó que aporta solucions raonables i senzilles.

Com podeu imaginar l’oralitat està en la base d’aquestes solucions i és per això que el trobo un llibre necessari per a tota persona dedicada a o aimant de la paraula viva. Espero que us entussiasmi tant com a mi.

Ignasi Potrony

Revista N. Núm. 6. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 24