Contes Contes i més contes Per llegir Revista n

Veure per creure

Veure per creure

La Bruixa Catalana

GOMIS MESTRE, Cels

Barcelona: Alta Fulla, 1996,

Una dona, que troba que el seu marit mariner embarcat triga a tornar decideix anar a visitar a una bruixa per si la pot ajudar o dir-li alguna cosa. La bruixa, per mitjà dels seus poders, li fa veure al seu marit passant un mal tràngol i la dona pot agafar-li un objecte personal.

Quan l’home, temps després torna a casa sa i estalvi i explica com li anat la travessia, la dona li pregunta per l’objecte i ell li fa saber que el va perdre. La muller li ensenya l’objecte i l’home se’n fa creus de com l’ha pogut obtenir. Ella li explica la visita a la bruixa i des d’aquell moment, el marit creu en el poder de les bruixes.

Montserrat Solanas

Revista N. Núm. 5. Primera època. I per postres, uns quants contes. Any 2002, pp. 22-23.