Esdeveniments Revista n

Tarracontes!!! per Imma Pujol i Montserrat Cebrián

Tarracontes!!!

per Imma Pujol i Montserrat Cebrián

Coneixeu la ciutat de Tarragona? Ara, tots aquells i aquelles que hi viuen o que la visiten i que, a més, els agrada d’escoltar històries, estan de sort.

És ben sabut que en temps romans s’explicaven contes, sembla que el mateix emperador August no anava a fer nones si no li n’explicaven algun i doncs bé… potser algun follet de l’època encara fa de les seves i fa que s’expliquin contes aquí i allà…

Durant aquest curs hi ha hagut tres espais on s’han fet actuacions per part dels narradors vinculats, d’una manera o altra, a la ciutat:

Des de l’abril de 2001, és a dir que ja fa més d’un any!, a la Llesqueria Àkrata, cada divendres a les 22,30h (vegeu pàgina web).

El mes de setembre, hi va haver tres actuacions de contes per a adults, va ser la primera edició de la “Conteclada” que va tenir lloc durant les festes de Santa Tecla.

Després de l’èxit de públic, de febrer a juny, cada primer divendres de mes a les nou del vespre, hi ha una actuació de dos narradors al cafè Poetes, al casc antic. Ara només queda el dia 7 de juny…

A més, cada tercer diumenge de mes, a les 8 de la tarda s’han explicat contes al bar “El Candil” de la plaça de l’Ajuntament.

Alguns que llegireu aquest text direu “a bona hora ens avisen, aquestes!” però és que no us cal patir, perquè tot fa pensar que probablement a l’estiu hi haurà més actuacions, encara cal concretar exactament els llocs i les dates, però tant la llesqueria, com “El Candil” com l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament que ha acollit amb entusiasme les nostres propostes, estan a decidits a continuar d’una manera o altra la dinàmica encetada.

Si aquests propers mesos veniu a la ciutat i us interessen els contes per a adults, no patiu que segur que alguna sessió o altra enxampeu.

Us anirem informant a la web així que anirem sabent les dates.

Imma Pujol i Montserrat Cebrián

Revista N. Núm. 4. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2002, pp. 7-8.