Esdeveniments Revista n

«Segundas jornadas sobre oralidad para la educación y la cultura», per Cèlia Millán

«Segundas jornadas sobre oralidad para la educación y la cultura»,

per Cèlia Millán

Els dies 7, 8 i 9 de juny passat es van celebrar a la ciutat de Granada, a l’Escola d’Estudis Àrabs del CSIC, las 2as. Jornadas sobre Oralidad para la Educación y la Cultura amb el sotstítul “Entre la Voz y las letras” convocades per l’Associació Cultural La Pluma de Ahimaz.

Les jornades van estar majoritàriament dedicades a la poesia oral a la mediterrània amb la important presència d’estudiosos i recitadors de mawwal –poesia àrab improvisada, cantada, de vegades a capella, de vegades amb l’acompanyament d’instruments tradicionals, seguint les rimes clàssiques establertes per aquest tipus de manifestació poètica oral–.

Les ponències i taules rodones programades es complementaren amb el recital poètic d’Agustín García Calvo i Isabel Escudero i una mostra d’oralitat a càrrec de Salvador Lucio Cuesta –romancer segovià–, Jaume Arnella –romancer català–, Girôvago –romanços i cançons–, Alexis Díaz Pimienta –poesia oral improvisada– etc. al impressionant pati del Corral del Carbón.

La narració de contes també va ser present en aquestes jornades, encara que d’una manera testimonial, tan en les conferències com en les sessions de narració obertes a tothom que es van fer al bar La Guyana, on durant les nits que van durar les jornades es van poder tastar i assaborir contes de tota mena servits per narradors i narradores dels més variats estils i procedents de diversos punts de la pell de brau.

JORNADAS SOBRE LA ORALIDAD

Tinajilla, 7 Entlo. Izqda. 18010 GRANADA.

Telefono 958 80 52 23. Fax 958 80 52 24

Cèlia Millán

Revista N. Núm. 5. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2002, pp. 13-14.