Contes Contes i més contes Per llegir Revista n

Sa bruixa de la Mola

«Sa bruixa de la Mola»

a Rondaies de Formentera

CASTELLÓ GUASCH, Joan

Eivissa: Institut d’Estudis Eivissencs, 1994, p 24-29

Un home sospita que la seva dona és una bruixa en veure gent malalta que surt de casa seva quan ell torna de la feina. Al cap d’un temps interroga a la seva dona que li diu que és remeiera, que això és cosa d’ella i que hi ha coses que més val no investigar massa. Ell, però, una nit torna a casa per espiar i la veu fent encanteris i marxant volant per la finestra. En imitar-la, arriba a aixecar el vol i a reunir-se a la festa de bruixots on era la seva dona, però, per equivocació, ha capgirat l’encanteri i queda ferit, nafrat i fet un Sant Llàtzer. La seva dona el guareix, però, quan es posa bo i vol castigar-la, ja no la troba. Ha desaparegut i no tornarà a veure-la mai més.

Ignasi Potrony