Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Quinzemons de Teresa DURAN, per Montserrat Solanas

Quinzemons.

Recull de contes interculturals per a l’escola

DURAN, Teresa

Barcelona: Graó, 2001

Aplec de contes de països llunyans per ser explicats de viva veu i “crear un pont entre el tu i el jo, els altres i nosaltres”, segons expressa el pròleg. Aquests contes prioritzen l’enginy per damunt de la violència, l’humil més que el poderós i la tenacitat més que el prodigi. Cada conte està complementat per suggeriments respecte a la manera d’explicar-lo i també per poder escenificar-los o fer-ne alguna altra forma d’esplai. Hi ha contes d’animals procedents de l’Àfrica, de l’Índia, del Tibet, i d’altres països llunyans. També n’hi ha del Marroc, i altres d’Orient. Són faules i relats curts, de tradició i en els presenten, procedència i circumstàncies. És una obra de només 98 pàgines on llegim quinze contes. El recull ofereix moltes possibilitats, i encara que està adreçat a l’escola, per als narradors és igualment molt interessant i útil.

Montserrat Solanas

Revista N. Núm. 4. Primera època. Comentari de llibres: per a infants. Any 2002, pp. 14.