Contes Contes i més contes Per llegir Revista n

El mariner i les bruixes

El mariner i les bruixes

La Bruixa Catalana

GOMIS MESTRE, Cels

Barcelona: Alta Fulla, 1996, pp. 81-85

Diuen que les bruixes tenen el poder de viatjar allà on volen a una gran velocitat. Això ho va poder comprovar un mariner que una nit va veure com tres dones del poble pujaven a la seva barca i sota l’advocació de “vara per un, vara per dos, vara per tres, vara per quatre” iniciaven un viatge cap a les Antilles on elles anaren a fer de les seves (males llengües deien que una de les passatgeres hi tenia l‘home). A la tornada ningú no es creia les paraules del mariner; sort que ell havia pres una branca d’un arbre que només creix en aquelles allunyades latituds, que si no encara l’haurien cremat a la foguera per mentider.

Roser Ros

Revista N. Núm. 5. Primera època. I per postres, uns quants contes. Any 2002, pp. 22-23.