Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Déjame que te cuente. Los cuentos que me enseñaron a vivir de Jorge BUCAY, per Sessi Sitjà

Déjame que te cuente. Los cuentos que me enseñaron a vivir

BUCAY, Jorge

Barcelona: RBA Integral, 2002

En llegir el títol d’aquest llibre i per les referències que ens n’arriben, ens podríem confondre i prendre’l per un recull de contes. Alerta, no ens equivoquéssim! És una mostra d’un dels mètodes que utilitza el senyor Jorge Bucay, psicoanalista de professió, per acomboiar els seus pacients en el difícil camí del creixement personal.

Entre les pàgines del llibre hi trobarem episodis de la vida de l’autor (fàcilment distingibles perquè estan escrits en primera persona) i històries i contes reescrits i retocats per fer-los avinents als propòsits que el Sr. Bucay té quan els utilitza, en el seu consultori, per ajudar a la seva clientela a entendre millor el moment pel que estan passant.

Actualment, hi ha al mercat un tipus de literatura, la funció de la qual és exactament la mateixa que pretén “Déjame que te cuente”, és a dir, ajudar al/a lector/a en l’autoacceptació, l’autoconeixement, etc. Aquest tipus de literatura s’acostuma a anomenar “literatura New Age”. Doncs bé, sembla ser que tenim al mercat un nou exemplar (per cert, de gran acceptació) d’aquest tipus de literatura. I és que, tal com diu molta gent, se n’aprèn molt dels contes, i el Sr. Bucay ens ho posa fàcil en assenyalar-nos allò que n’hem d’aprendre.

Sessi Sitjà

Revista N. Núm. 4. Primera època. Comentari de llibres: per a adults. Any 2002, pp. 15.