Ressenyes Revista n

El diari de la Carlota de Gemma LIENAS per Montserrat Solanas

El diari de la Carlota/

LIENAS, Gemma /

Barcelona: Empúries 2000/

No és ficció, ni novel.la, ni un diari íntim qualsevol. És una anàlisi continuada de les situacions existents en la societat actual, on la discriminació de la dona, és a vegades molt subtil, imbuïda des de la infància i d’una crueltat extrema en alguns països./

De fet, és un treball d’observació i reflexió d’una adolescent, i se’ns fa difícil interrompre’n la lectura, tant pel tema, força enriquit amb detalls, com pel to lleuger i col.loquial, propi d’una adolescent, que obre els ulls al valor social de la dona i a les actituds i costums establerts al seu entorn. Cal afegir-hi un altre qualificatiu: amable, sense violència. I és distret i entretingut, però crec que el tema és massa seriós per posar èmfasi en la seva amenitat. /

En les pàgines finals hi ha un vocabulari que aclareix alguns conceptes i mots. En el text algun barbarisme… /

Aquesta obra ha estat traduïda a diverses llengües: castellà, basc, portuguès, alemany, italià, etc./

Es recomana la lectura d’aquest llibre. Encara potser hi descobrirem aspectes en els quals “no havíem caigut” i ara les veurem amb les “ulleres liles”…. /

Montserrat Solanas

Revista N. Núm. 2. Primera època. Notícia de llibres per a infants. Any 2001. P.6