Activitats General

1a Gran festa de la Narració Oral

El dia 20 de març és el dia Internacional de la Narració Oral i l’ANIN, l’Associació de Narradores i Narradors de Catalunya (www.anincat.org), que enguany fa 25 anys que va néixer, celebrarà l’efemèride amb la 1a Gran Festa de la Narració Oral, el diumenge 20 de març a la Plaça Joanic, al barri de Gràcia a Barcelona. Serà una jornada festiva que començarà a les 12 h fins les 18 h.

ÚLTIMA HORA!

Dissortadament totes les previsions meteorològiques donen pluja per aquest diumenge 20 de març, dia en que us havíem convocat a la Plaça Joanic per a celebrar el Dia Internacional de la Narració Oral. No podrem ser-hi a la plaça, però LA FESTA ES TRASLLADA a la nostra seu: l’Ateneu Roig, al carrer Torrent d’en Vidalet 34, amb el mateix horari.
Allà, sota cobert, contarem contes i es muntaran las “paradetes” de les entitats, associacions, persones relacionadas amb la narració oral.


La narració oral és, tradicionalment, una de les formes més universals i antigues de transmissió de la cultura. És, també, la disciplina artística que s’ocupa de l’acte de narrar de viva veu, fent servir exclusiva o primordialment la paraula, en un contacte directe i recíproc amb el públic. La narració oral enfonsa les seves arrels en la tradició de contar històries i actualment hi conviu, encara que en un context escènic.

El Dia Mundial de la Narració Oral va néixer a Suècia a l’any 1991 de la mà del grup Fabula Storytelling que va organitzar l’Alla berattares dag (El dia dels contaires).
A partir de llavors i poc a poc, altres països es van anar sumant a la iniciativa, altres narradores i narradors d’arreu. Actualment, el dia Internacional de la Narració Oral es celebra a tot el món.

L’ANIN ja fa molt de temps que commemora el dia 20 de març, però enguany, volem que sigui una gran festa: estem d’aniversari, fem 25 anys. A més, estem sortint d’una època de distanciament social que ha afectat profundament el nostre ofici i ens ha manllevat moltíssims moments de comunicació propera, que són l’habitat natural de la narració oral. I, d’altra banda, l’ANIN ha estat reconeguda pel projecte: Bàrcino, la nau de les paraules, que dona visibilitat a la diversitat cultural de Barcelona mitjançant els contes. Tot plegat és motiu de celebració.
El proper dia 20 de març, a la Plaça Joanic, entitats, iniciatives, festivals, associacions, empreses, persones que treballen amb i per la narració oral ens trobarem per oferir-vos contes, molts contes. Perquè la 1a Gran Festa de la Narració Oral és la festa de tota la gent que estima, que gaudeix i que viu la paraula viva.
A la plaça hi hauran diferents espais de narració en diferents formats: des de l’escenari amb els contes de Bàrcino, la Nau de les paraules, fins als contes a cau d’orella Sota Les Mosquiteres.
Una mostra d’entitats i contaires. Us hi esperem!
Associació de Narradores i Narradors ANIN