Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Llibres al replà www.llibresalrepla.blogspot.com

Llibres al replà www.llibresalrepla.blogspot.com

per Paula Jarrim de la Llibreria Al·lots (http://www.llibreriaallots.com/)

Si voleu trobar la comunitat de veïns amb més llibres llegits, sense cap mena de dubtes aquesta ha de ser Llibres al replà (www.llibresalrepla.blogspot.com).

El 23 d’abril d’enguany va quedar inaugurada aquesta escala plena de veïns il·lustres: Al 1r 1a trobem a la família Mumin, una família ben especial rere la qual es troba la Glòria Gorchs: mare, bibliotecària i blocaire de llarga trajectòria. Modera els clubs de lectura de la llibreria l’espolsada i és una enamorada dels llibres i de la lectura. Al seu costat, al 1r 2a, hi viu la Pippi Långstrump, i darrera la simpàtica nena de cabells vermells s’amaga en Pep Molist, bibliotecari, co-director de Faristol, autor de llarga trajectòria i pare literari de la Plis plau, la moli i la doli, Ricard el del forat negre i una pila de més de llibres. Llibres al replà www.llibresalrepla.blogspot.com per Paula Jarrim de la Llibreria Al·lots (http://www.llibreriaallots.com/) Al segon pis, per ser més concrets al 2n 1a, trobem a la Senyora Anglada, identitat falsa del gran il·lustrador Ignasi Blanch, guanyador de premis allà on va. I al 2n 2a viuen l’Alba i el Dídac. A en Joan Portell, co-director de Faristol i del servei de publicacions de Mestres Rosa Sensat, i un llarg etcètera, li han calgut dues figures literàries de tanta feina que fa.

Al tercer i últim pis d’aquesta il·lustre comunitat viuen Miss Dewey, al 3r 1a, i en Max i els monstres, al 3r 2a. A la porta primera podeu trobar la polifacètica Sílvia Fernández, bibliotecària, amant dels llibres, les fotos, la costura i la navegació virtual. A la porta segona, l’Àngel Burgas, autor de narrativa per a joves i adults que conviu amb tots els seus personatges i les seves idees que dubto siguin monstruoses.

Aquesta comunitat ens regala discussions, entrevistes, crítica i un espai de trobada per tots els qui estimem els llibres i la lectura. La visita al seu edifici hauria de sortir en totes les guies d’edificis emblemàtics de la ciutat. No deixeu de fer un cop d’ull periòdicament. Heu trobat tots els llibres als que fan referència aquests veïns? Un bon exercici per la lectura, i si algun no l’heu conegut ni llegit, ja teniu feina.

Les golfes són buides, de moment, em sembla que els faré una oferta per llogar-les.

Revista n 11. segona època. El correllibres recomana. 2014 p.29