Activitats

Tomo la palabra. Mujeres, voz y narración oral

I Jornadas Internacionales que van tenir lloc a Madrid, el passat dilluns 20 i dimarts 21 d’octubre, sota la direcció de Marina Sanfilippo.

El tema central de les jornades “Narrar en femenino” va ser tractat des de l’oralitat, la lingüística, l’antropologia, la literatura, els estudis de cultura popular, el psicoanàlisis i la fonètica.

ANIN hi va donar suport, sabem que algunes sòcies hi van ser presents i també sabem que tant les taules rodones, com les ponències i les sessions de contes van ser molt, però que molt interessants.

Anotem alguns ponents com a tastet, però al final teniu l’enllaç on trobareu documentades totes les ponències.

–Carme Oriol (Universitat Rovira i Virgili): “Cuentos  populares con protagonistas activas: la cara más desconocida de la tradición”
–Montserrat Palau (Universitat Rovira i Virgili): “Estrategias discursivas en las narraciones orales de Mujeres”
–José Manuel Pedragosa (Universitat de Alcalá de Henares): “Las hijas de Sheresade: vida y literatura en la Narración oral de  Mujer”
–José Maria Lucas (UNED): “Las Sirenas odiseicas o la seducción del relato”
–María Teresa Navarro Salazar (UNED): “Aspectos de la narración femenina en óperas del siglo XIX: Aida (Verdi), Senta (Wagner), Desdémona (Rossini) y Desdémona (Verdi)
–Jose Manuel de Prada Samper (University of Cape Town): “Serena Jacobs, una narradora del Karoo surafricano”
–Consuelo Pintus (Universitá degli Studi di Milano): “Narrazione Cantata: il caso delle donne Chitrakar come esempio di emancipazione femminile nella società indiana contemporanea”

I tants d’altres que trobareu aquí mateix: https://canal.uned.es/serial/index/id/1390