Contes Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

La puça russa. MARTÍ O’TOOLE, Gemma

La puça russa

per Roser Pecanins. Biblioteca Ripollet

MARTÍ O’TOOLE, Gemma. La puça russa. Barcelona: La Galera, 2012.

A partir de 5 anys

Aquest llibre, guanyador del 13è Premi Conte Infantil Sant Joan de Déu, ens ha agradat pel seu format. El conte té forma d’acordió i explica la història de la Polina, una puçeta que toca l’acordió i és l’estrella de l’espectacle del circ d’en Penkov, un patró que fa treballar els seus artistes sense descans. Amb un llenguatge rimat, l’autora ens fa viure els sentiments de la Polina i ens relata com la més menuda del circ aconsegueix animar la resta d’artistes a cercar la seva llibertat. Un conte sobre l’explotació laboral i que permet, a nens i nenes, apropar-se al món del circ.

Revista n 10. segona època. El correllibres proposa. 2013 p. 28