Esdeveniments FEST Projectes Revista n

FEST Diari informatiu del FEST per Mercè Rubí

FEST Diari informatiu del FEST

–Què s’està cuinant?

per Mercè Rubí

ANIN va a Madrid. Dia: 22 de setembre 2010. Lloc: Cafè Comercial de Madrid. Hora: 16:30h.

Qui som?

Ens trobem puntualment el Pep Bruno, l’Ana Griot, la Concha Real i jo. Em presento com a ANIN i comencem la reunió, també hi són presents virtualment dos membres de Nano de València, l’Óscar i en Susu. En Bruno pren la paraula i ens fa cinc cèntims del FEST i del Steering Group, del qual n’és un dels set membres.

Què és?

El FEST encara no té una entitat jurídica i per tant no té cap poder. Actualment és un lloc de trobada on compartir experiències al voltant del fet narratiu entre associacions, escoles i festivals europeus. El FEST es reuneix en assemblea un cop a l’any i una de les tasques d’enguany és cercar una figura jurídica adient per a la problemàtica narrativa. De la darrera trobada a Reading va sortir la composició de l’Steering Group actual per preparar la trobada d’Espanya. Els membres són de Noruega, Suècia, Irlanda i Espanya. Per poder participar en el FEST i/o formar part d’algun grup de treball, cal tenir un bon nivell d’anglès per poder entendre i expressar-se en aquesta llengua, que ha quedat com a llengua vehicular. Només pot tenir vot en el FEST un membre de cada associació / escola / festival encara que si hi ha més places hi puguin assistir altres membres. Per formar part d’aquesta Federació Europea, FEST, cada associació haurà de pagar una quota aproximada de 1000€.

FEST 2011

El FEST 2011 es realitzarà a Toledo del 6 a l’11 de juny. Tot i que en un principi es va parlar de Guadalajara, no es va arribar a un acord amb aquesta ciutat. El FEST serà abans de la Marató, que aquest any celebra els 20 anys. La trobada serà a l’alberg castell de Sant Servando a Toledo, que pertany a la Junta de Castilla La Mancha. http://www.castillosnet.org/programs/ castillosnet.php?tip=alb&dat=toledo/ TO-CAS-007 Els dies 6 i 7 es farà una trobada de joves narradors (a la resta d’Europa s’impulsa l’estudi de la narració oral des de vessants més pedagògiques a través d’escoles, etc…). Els dies 8, 9 i 10 ja serà la trobada del FEST i s’oferirà transport per tots aquells que vulguin anar a la Marató de Guadalajara un cop acabada la trobada. Un dels objectius d’aquest any és fer la pàgina web del FEST.

Com es prepara?

Hi ha dues reunions anuals de l’Steering group, però aquest any, si s’aconsegueix la subvenció que s’ha demanat a la Fundación Europea de Cultura per un import de 30.000€ i que a finals d’octubre ja es sabrà si l’han concedit, en comptes de dues reunions se’n faran tres, al novembre a Estocolm (si no hi ha subvenció, aquesta reunió s’anul·la), els dies 21, 22 i 23 de gener a Dublin i els dies 1, 2 i 3 d’abril a Madrid. Amb aquests diners també es podrà pagar del FEST 2011 l’allotjament i la web. Des d’Espanya s’ha anat a parlar amb l’arxiu de la biblioteca de Toledo per temes de logística, posar serveis turístics, bus i si es pot cobrar menys.

Col·laboracions

Aeda enviarà mensualment un correu informant del procés i demanaran a les associacions espanyoles quan calgui col·laboració. Comenten els de MANO que es poden encarregar de buscar allotjament pels membres de l’Steering group per la reunió de maig.

Primer correu informatiu dia 5 de novembre 2010

Acaben de notificar que els han denegat la petició de subvenció per la trobada del FEST a Espanya, ara ja no sortirà tan econòmic com es pensaven. Llàstima! Les trobades per preparar la documentació dels FEST es fan a través de l’Skype, així no hi ha viatges que ho encareixen i que han de córrer a càrrec individual. El Seminari de Literatura de Guadalajara acollirà als participants del FESTen la XX Marató i organitzarà un sopar de benvinguda i prepararà un espai per que els narradors puguin narrar. El més probable és que el FEST es celebri una primera part a Toledo i una segona a Guadalajara. Seguiran informant sobretot si els hi volem donar un cop de mà.

Revista n 5 – 6. segona època. Es cou per allà. 2010. p. 37

Fes un comentari