Contes a la presó Projectes Revista n Vida associativa

Contes al Centre Penitenciari Quatre Camins per Teresa Saladich i Planas

Contes al Centre Penitenciari Quatre Camins

per Teresa Saladich i Planas

Por un rato me habéis hecho olvidar dónde estoy (frase d’un reclús)

El dia 26 d’abril del 2010, Martha Escudero, Silvia Fortuño, Roger Corominas, Elisabet Sagues i Teresa Saladich, vam anar al centre penitenciari de Quatre Camins.

Ja és una tradició des de fa uns anys que, per les festes culturals de Sant Jordi que es fan en el centre penitenciari de Quatre Camins, ANIN hi participi amb la col·laboració dels narradors i narradores que hi volen anar.

Enguany teníem la sessió a les 17.00 h; quan vam arribar a les 16.30 h, la coordinadora ja ens esperava a la porta. El primer que calia fer era deixar els mòbils i donar-nos les acreditacions. Tot seguit vam començar a caminar pels passadissos on primer es tancava la porta per on havíem d’entrar i s’obria la que teníem al davant, i així fins arribar a la biblioteca on ens esperaven els dos reclusos responsables de la biblioteca.

Després de pocs minuts van començar a entrar reclusos, fins quedar la biblioteca plena, amb uns quaranta homes; alguns d’ells ens van saludar molt contents ja que ens recordaven d’altres anys.

Es tracta d’un públic agraït i participatiu, fins i tot un dels reclusos ens va explicar una història escrita per ell.

Al final, fora del centre, tots i totes coincidíem que és una experiència enriquidora, ja que aquells homes, amb les seves mirades d’agraïment, ens ofereixen molt més que un conte.

Revista n 5 – 6. segona època. Es cou a l’ANIN. 2010. p. 21