Esdeveniments Revista n

Trobada de narradors a Saifores, per MontserRat Cebrián

Trobada de narradors a Saifores

per MontserRat Cebrián

Hi havia una vegada uns que en trobar-se, van tenir la bona pensada d’anar-se trobant… Diuen que està bé tot el que acaba bé, doncs potser sí, però si parlem de Saifores hem de dir que està bé “tot el que comença bé”, perquè la trobada fou això: un inici d’alguna cosa que ja anirem fent. El 22 de març vam ser el mas que la Marta Mata ha convertit en centre cultural al Baix Penedès.

Ens hi vam aplegar gent diversa que tenim en comú la fal·lera pels contes: explicar-ne, escoltar-ne, buscar-ne, parlar-ne… i vam badar de valent amb les explicacions de sobre l’edició catalana del “Com explicar contes” de la Sara Cone Bryant i també amb l’enorme feinada que des del grup de folklore de la Universitat Rovira i Virgili s’està fent en la catalogació de les rondalles dels països catalans.

Després de dinar, amb la panxa plena, ens vam passar informació, ens vam conèixer millor i vam plantejar-nos què volíem fer amb aquell nucli que s’acabava de crear. Vam quedar que ens veuríem un cop per estació i que aquest fóra un espai de conversa, de recursos, de trobada, en definitiva, dels apassionats per les històries. Tots aquells i aquelles que us hi vulgueu afegir, sereu molt benvinguts.

MontserRat Cebrián

Tarragona

Revista N. Núm. 6. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2003, p. 19