Contes Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Pequeñas resistencias. Antología del nuevo cuento español, Andrés NEUMAN

Pequeñas resistencias. Antología del nuevo cuento español

Andrés NEUMAN. Edición y selección

Madrid, Páginas de espuma, 2002

Prologada per José Maria Merino, aquesta antologia vol ser una radiografia de l’estat del conte literari actual a Espanya. L’autor de la selecció que participa al volum també com a autor d’un text, explica de manera acurada els criteris utilitzats en el seu treball. I si bé és cert que relats escollits tenen una qualitat força desigual, el llibre té un valor que, al meu entendre el fa especial, i és el fet que cada conte ve precedit d’un text del seu propi autor que és tota una declaració de principis sobre el que significa per a ell ser escriptor d’aquest gènere moltes vegades considerat menor i mostra que darrera l’ofici d’escriure hi ha moltes hores de lectura. Aquesta és una bona guia de lectura on s´hi poden trobar els millors contes, els millors autors, segons el criteri d’aquests aprenents d’autor de conte. Per tots els que també ens considerem aprenents de narrador és una bona eina de treball i de lectura.

Roser Ros

Revista N. Núm. 7. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 11