Contes Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

L’illa (una història quotidiana), Armin GREDER

L’illa (una història quotidiana)

Armin GREDER

Ed. Lóguez

Un conte il·lustrat que vol ser una paràbola sobre la por als immigrants. “Un matí, els habitants de l’illa van trobar un home a la platja, al lloc on el corrent de la mar i el destí havien arrossegat el seu rai. No era com ells…. ”

Sense anomenar-ho parla de la por als que arriben amb pateres per mar, sense res a sobre. Descriu amb imatges la falta d’hospitalitat i la manca de solidaritat. Des de la primera imatge en que presenta un mar tenebrós vist des de sobre un rai de troncs lligats, fins a la última en que es veu el mateix mar fosc amb una barca encesa al mig, totes les il·lustracions son fosques tractades amb negre, sèpia, marro i algun ratllat blau. Imatges prenyades de temor, violència i ràbia que desemboquen a un aïllament extrem quant els habitants de l’illa construeixen muralles amb torres des de on es pot vigilar el mar de dia i de nit.

P.D.

Revista N. Núm. 7. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 18