Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

A en Fabià no li interessa la guerra, de VAUGELADE, Anaïs

A en Fabià no li interessa la guerra

VAUGELADE, Anaïs

Barcelona: Corimbo, 2000

En un temps de guerra com l’actual, potser va bé coneìxer l’argument d’un libre com aquest per explicar-lo a tort i a dret. El rei dels blaus i el rei dels vermells es declaren la guerra. El príncep dels vermells hi acudiex, però el príncep dels blaus no està pas gaire interessat en aquests afers. A en Fabià, que aixì es diu el noi, no li toca més remei que fer la guerra contra el príncep dels vermells i el mata sense voler. En Fabià no està gens orgullós de tot allò i més aviat li fa vergonya aquell triomf casual. En saberho, el seu pare el fa fora. Llavors, en Fabià s’ocuparà en cos i ànima de fer fracassar les guerres que els dos reis convoquen una i altra vegada. I certament que ho aconsegueix.

Roser Ros

Revista N. Núm. 6. Primera època. Llibres. Any 2003, p. 23