Esdeveniments Revista n

3ª Trobada de Contacontes dels Països Catalans a Torredembarra “Conta’m un conte”, per Roser Ros

3ª Trobada de Contacontes dels Països Catalans a Torredembarra “Conta’m un conte”

per Roser Ros

Torredembarra, 9 i 10 de maig de 2003

Amb l’objectiu de donar continuïtat i consolidar les dues trobades de narradors dels Països Catalans organitzades a Pont de Suert els anys 1996 i 1998, l’Ajuntament de Torredembarra ha pres el relleu fent possible aquest tercer encontre els 9 i 10 de maig. El primer dia a la tarda hi ha haver contes per als nois i noies a les escoles públiques del poble, on parelles de narradors van desgranar tota mena d’històries. Fora de l’horari escolar, els contes van fer la seva aparició a la Residència Pere Badia i tots els narradors vam ser convidats a dir-hi la nostra davant un públic de gent gran que potser en sabien més que no pas nosaltres, de contes! En ser ja, les 10 de la nit, narracions per a tothom al Castell on els narradors van tornar a posar fil a l’agulla i les rondalles i relats sortiren a dotzenes.

L’endemà al matí, una estona per a la reflexió a càrrec de M. Àngels Olle que va fer una xerrada sobre el tema “Per què ens agrada explicar històries? a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Després, un dinar popular a la Plaça de la Vila, on els contes van conviure en pau i harmonia amb les menges més diverses.

Roser Ros

Revista N. Núm. 6. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2003, p. 20