Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Els narradors de la nit de Rafik SCHAMI, per Montserrat Solanas

Els narradors de la nit

SCHAMI, Rafik

Barcelona: La Magrana, 1991

No voldria fer el ridícul recomanant-vos un llibre que alguns o molts de vosaltres potser ja coneixeu. La primera edició fou feta l’any 1991, i d’ençà llavors se n’han fet nou edicions més.

Em permeto referir-m’hi perquè ja sé que normalment no donem a l’abast amb les lectures i pot haver-vos passat per alt, com em passà a mi. Crec forçós recomanar-lo, per si un cas, i prometo que passareu una bella estona amb la seva lectura.

L’autor d’aquesta obra va néixer a Damasc l’any 1946. El llibre tracta d’un extraordinari narrador que ha perdut la veu al qual set amics han d’explicar en set nits successives un conte per recuperar aquell do perdut, imprescindible al seu amic narrador. Són històries dintre una història, totes elles interessants.

Montserrat Solanas

Revista N. Núm. 4. Primera època. Comentari de llibres: per a adults. Any 2002, pp. 15.