Esdeveniments Revista n

Curs per a explicar un conte a la Casa Elizalde per Roser Ros

Curs per a explicar un conte a la Casa Elizalde

per Roser Ros

Durant els tres trimestres del curs 2001-2002 l’ANIN ha realitzat tres cursets. Es tracta d’una introducció al ric món de la narració de contes de la mà de quatre de nosaltres. Yoshi Hioki, Inongo-vi-Makomé, Martha Escudero i Roser Ros.

De les deu sessions de què consten els cursets, n’hem destinat una, la primera, a presentar-nos tots de manera personal i col.lectiva (alumnes i professors), mirant de donar una visió general de la narració i dels aspectes que desenvoluparà cadascun de nosaltres. També els inscrits expressen les seves espectatives sobre el tema.

Després, ordenadament hem tractat temes com la literatura de tradició oral africana, la narració entre la tradició i la modernitat, les cuines de la narració, i anàlisi de diferents contes. Si durant el curs hi ha hagut temps per a l’explicació de contes, no cal dir que la darrera sessió, on tornem a reunir-nos tots, és l’ocasió més indicada perquè tothom que en tingui ganes aporti amb la seva narració una mica més de màgia a la cloenda. Provisional, és clar, perquè hi ha un sentiment compartit de seguir-se trobant. I és que els contes creen adicció…

Roser Ros

Revista N. Núm. 4. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2002, pp. 11.