Esdeveniments Revista n

Curs Les beceroles de la narració a la biblioteca Central de Terrassa per C.M.

Curs Les beceroles de la narració a la biblioteca Central de Terrassa

per C.M.

Sota aquest suggerent –o no– títol, ANIN, per mitjà de la Roser Ros i la Cèlia Millán, ha dut a terme a la Biblioteca Central de Terrassa, els dissabtes 2, 9, i 16 de març i 6 i 13 d’abril d’enguany, un curs teoricopràctic per conèixer les nocions i els recursos bàsics per explicar contes.

Els continguts d’aquest curs van ser, entre d’altres: El paper de la veu, l’oïda i la memòria; les rondalles, els contes actuals; quins podem explicar? com preparar una sessió de narració?

Com a cloenda del curs es va fer una sessió extraordinària el divendres 26 d’abril de 22:00 a 24:00, plantejant un marc fictici que possibilités la narració de contes en aquelles hores tan poc habituals i a la mateixa biblioteca.

La resposta per part dels presents, la majoria alumnes del curs, va resultar immediata, dinàmica i engrescadora. Un rere l’altre, els contes i les històries es van anar desgranant tot creant un ambient càlid, calmat i divertit en què confluïren relats de tota procedència i color, tant en català com en castellà.

Una mostra més de les possibilitats lúdiques i de relació social que ens ofereix un acte comunicatiu tan antic com l’home i el llenguatge i que avui continua mantenint un vigor esplèndit i que pot perfectament esdevenir una proposta d’oci i cultural que és alhora un acte de reflexió evident del que podríem anomenar “l’artesania de l’efímer”.

C.M.

Revista N. Núm. 4. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2002, pp. 11-12.