Esdeveniments Revista n

Contes pel febrer que omplen de plaer per Roser Ros

Contes pel febrer que omplen de plaer

per Roser Ros

Durant el mes de febrer, tres narradors: dues dones i un home; una parlant català, els altres dos castellà; dues blanques i un negre; un camerunès, una mexicana i una catalana; una americana, un africà i una europea o sigui, la Marta Escudero, l’Inongo-Vi-Makomé i la Roser Ros, per dir-ho ras i curt, hem estat explicant contes a diferents escoles primàries de l’Eixample.

El projecte, anomenat “Els contes pel febrer omplen de plaer” i coordinat pel CRP Eixample, consistia a presentar-se a les escoles que ho havien escollit i explicar un conte cadascun de nosaltres. A vegades tots tres a l’hora, però, a cops, en solitari. El públic de les nostres narracions eren nois i noies dels cursos de cinquè i sisè. Les escoles que han hi ha participat han estat Joan Miró, Diputació, Lourdes, Sant Francesc d’Assís, La Concepció, Ramon Llull, Auró,Tabor, Carlit i Mallorca. Algunes d’elles ho han aprofitat per engrescar a nois i noies a la creació de textos pels Jocs Florals, d’altres per oferir-los una estona de recreació auditiva.

Sigui com sigui, tan les mestres de les classes implicades com nosaltres, narradors, hem trobat l’experiència molt interessant tan per la total entrega amb que ho han viscut els destinataris, els nois i noies, com per la magnífica ocasió que ha representat pel fet narratiu en sí: els contes en el seu estat més pur (per tot bagatge la paraula) i tres companys de professió i passió explicant-los arreu.

I no us direm quins contes hem explicat, això, millor que ho pregunteu a les orelles que els han escoltat (els seus mestres diuen que els recordem amb molt d’afecte).

Tot plegat una experiència que esperem tornar a repetir en properes edicions.

Roser Ros

Revista N. Núm. 4. Primera època. Les mil i una. Comentari d’esdeveniments al voltant de la narració. Any 2002, pp. 10-11.