Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

Benvingut/da al club de la Sida i altres rumors d’actualitat. GRUP DE RECERCA FOLKÒRICA D’OSONA

Benvingut/da al club de la Sida i altres rumors d’actualitat

GRUP DE RECERCA FOLKÒRICA D’OSONA

PUJOL, J.M., coordinador

Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, 2002

Vet aquí un llibre que recull un gènere de narracions de gran actualitat. Són les anomenades llegendes urbanes, també conegudes sota el nom de rumors. Moltes d’elles provenen de temps reculats però han sabut prendre formes noves gràcies a l’enorme flexibilitat de què gaudeixen. Circulen de boca a orella, però també la premsa, la ràdio i, darrerament, Internet se’n fan ressò. La primera part del llibre conté un interessant estudi sobre el gènere i també sobre les lleis que regeixen la conversa, que és el vehicle amb el qual solen navegar aquests rumors que espanten a petits i grans. I no pas per la seva truculència o pel terror que destil·len, sinó perquè tenen un matí que ens les presenta com a reals.

Roser Ros

Revista N. Núm. 5. Primera època. Llibres. Any 2002, pp. 18.