Ressenyes Revista n

La sirena en la llauna de sardines de Gudrun PAUSEWANG por Montserrat Solanas

La sirena en la llauna de sardines

PAUSEWANG, Gudrun

Barcelona: Barcanova, 1997, Núm. 7, sèrie taronja.

Sis històries amb éssers fantàstics que viuen en el món d’avui amb éssers humans, i tenen problemes semblants als dels humans. Conflictes de supervivència, amorosos i altres. Acció i color en la prosa narrativa, planera i humorística fins i tot quan es tracta d’un vampir que és vegetarià però també mossega. O la truja raonadora a punt de ser sacrificada, l’àvia amiga de l’Holandès Errant, el bufó sense ombra, la princesa que es torna drac o, tan natural i divertit com la situació de la sirena dins d’una llauna de sardines.

Ni aquests personatges ni les seves accions ens causen estranyesa. Cada un d’ells té una situació, dins o al marge d’aquell món, un conflicte l’estructura del qual i les funcions dels personatges, la felicitat compartida, l’ajuda, en l’amistat o l’amor, poden aplicar-se paral.lelament als conflictes humans. I les solucions són sempre justes i sàvies, pervingudes de manera natural i sense violències.

Lectura grata i entretinguda, recomanada a partir de 8 anys.

Montserrat Solanas

Revista N. Núm.1. Primera etapa. notícia de llibres per a explicar a infants. Any 2000. pp. 11