Recomanacions bibliogràfiques Ressenyes Revista n

La escoba de la viuda. ALLSBURG, Chris van

La escoba de la viuda

ALLSBURG, Chris van

México: Fondo de Cultura Económico, 1995

Les escombres de les bruixes, amb el temps, perden el poder de volar. Partint d’aquesta premissa, Chris Van Allsburg crea un conte originalíssim, divertit, ple de misteri i de mala bava.

Mira Shaw, una vídua que viu sola al camp, es troba al seu hort una dona (guapíssima) vestida de negre i mal ferida, amb una escombra al costat. La vídua li arregla un llit i la dona només li demana que tanqui portes i finestres i la deixi sola durant tot un dia. Aquesta dona desapareix misteriosament, però deixa, en senyal d’agraïment, l’escombra. Una escombra que no vola, però que, tot i semblar normal, és la mar d’espavilada: a més de netejar tota sola, de seguit aprèn a tallar llenya, a munyir les vaques,… i fins i tot a tocar el piano. La vídua Shaw s’estalviarà molts esforços, però no molts mal de caps, ja que els veïns de la comarca prenen l’escombra per una obra del diable. Les veïnes, per contra, somien en tenir-ne una d’igual.

El final és sorprenent, i les il·lustracions també. I també ho són tots els altres llibres d’aquest autor, absolutament recomanables.

Jordi Palet i Puig

Revista N. Núm. 5. Primera època. I per postres, uns quants contes. Any 2002, pp. 22-23.